Posted on

Egy kis baráti szívesség

motorcycle-500910_1280Karcsi, és én, már lassan 2 éve, hogy házasok vagyunk. Előtte két évig udvarolt, míg rászánta magát a lánykérésre. Van egy kis házunk, a falu szélén, helyes kis udvarral, sokszor csinálunk baráti összejöveteleket, ilyenkor bográcsozunk, vagy szalonnát sütünk.

Karcsi legjobb barátja Jani, sokat van nálunk. Neki még nincsen családja, és csak pár házzal arrébb lakik tőlünk, így ha úgy támad kedve áttelefonál, jöhet-e, és átugrik. Nekem meg mindegy, hogy hányan eszünk. Ez mellett pedig mindig segít, autót szerelni, fát vágni, vagy behordani, festeni, mindent.

Soha nem szokott kérni semmit tőlünk, mindig úgy gondolja, ő tartozik nekünk szívességgel, amiért sokat van itt.

A kérés

Egyik nap átjött, Jani, és csak sündörgött, zavarban volt. Nem értettem a helyzetet, mondtam is Karcsinak, lehet valami baj van, beszéljen vele?

Már azt hittem, valami nagy baj van, mire kiderült, hogy csak egy szívességet szeretne kérni, de ez ő neki nem szokása, és ezért volt zavarban. Mondtam is neki, hogy ne legyen már ennyire mulya, hiszen ő is jön, segít, ha arról van szó, mi is viszonozzuk ugyan ezt felé.

Na, a lényeg, hogy vásárolna egy motort, és azt kellene elmenni, megnézni, ha jó, el is hozná, de kellene neki odafelé egy sofőr. Nem is olyan messze vette, mert körülbelül 150 kilométerre. Meg is beszélték, hogy minden renden van, persze, hogy elvisszük, csak beszélje le, hogy mikor is pontosan.

Pár nap múlva szólt, hogy hétvégén el lehetne menni megnézni a motort, ha nekünk jó, jobban mondva Karcsinak.

Megbeszélték, hogy szombaton, 8 órakor elindulnak, így 10 órára pont odaérnek. Már úton voltak hazafelé, mikor a párom hívott, hogy nagyon csúcs a motor, mellette hasít Jani. Jó vásárt csináltak nagyon, de majd ha hazaérnek, mindent meglátok úgy is. Körülbelül kettő óra felé járt, amikor hazaértek. Gyorsan megcsodáltam a motort, nagy örömömre, még az utcában is vitt egy kanyart, de sokat nem lehetett, mert nem volt még egy bukósisakja. Ő szerencsés, mert olyan jó vásárt csinált, hogy alkudott is egy keveset, és ez mellé, még ajándékba megkapta, a fejvédőt. Igaz, annyira nem jó, és kell egy másikat vennie.

Ha már úgy is együtt voltunk, akkor gyorsan elővettem a laptopot, és már kerestem is, az interneten a motoros bukósisakokat. Rengeteg félét találtunk, jobbnál jobb minőségűeket, és fajtájúakat.

Ott tanakodtunk,a  számítógép előtt, hogy milyet vegyünk, melyik a jobb, és miért? Még jó, hogy vannak leírások, meg persze, a netet is böngésztük, hogy milyet vegyünk, mik a javaslatok. Végül még azon a délutánon rendeltünk egyet, ami a motorhoz is illik, és Janinak nagyon tetszett.

A motorvásárlás után, 3 vagy 4 nappal, meg is érkezett a sisak. Alig várta, hogy felpróbálhassa, és az első útja, persze, hogy hozzánk vezetett benne. Motorral is jött át, már automatikusan. Az ajándékba kapott sisakot eltette, az arra jó lesz, ha valaki fel szeretne ülni kipróbálni, hogy milyen szuper a motorja.