Életemben először rendeltem gázpalackot

Biztos mindenkinek vannak, voltak kedvenc tanárai. Általában azt, hogy ki válik kedvenc tanárrá azt több minden befolyásolja. A két legerősebb kapcsolat azonban szerintem az, hogy ha, valaki kedveli a tanárt, mert mondjuk jó fej, akkor elkezdi megszeretni a tantárgyát is. Vagy, ha a diáknak nagyon tetszik az adott tantárgy, akkor elkezdi megkedvelni az oktatóját is. Persze ugyanez mehet fordítva is.

Nekem a kedvenc tanárom a fizika tanárom volt, mivel rengeteget kísérleteztünk az órákon és ezeket én nagyon élveztem. Emlékszem ilyenkor a tudományos magyarázat mellé mindig elmesélt valami egyszerű vicces történetet, hogy ezzel is fenntartsa a figyelmünket. Nem lettem egy nagy zseni fizikából, azonban az alap dolgokra még mindig emlékszem és jó szívvel gondolok vissza az órákra.

A családunkban eddig nem igazán volt tanár, most azonban az egyik unokatesómból az lett. A nyáron volt a diploma osztója és az idén már dolgozik is az egyik iskolába, mint, na ki találjátok?…. Mint fizika tanár. A hétvégén találkoztam vele és kérdezgettem, hogy milyen is ezt az új szerepet kipróbálni az iskolában? Milyen, amikor már nem diákként mész be minden nap kínkeservesen, hanem tanárként? Azt mondta, hogy a korai felkelés ugyanolyan keserves a számára, mint diák korában, azonban a tanítást nagyon szereti. Legfőképpen arra voltam kíváncsi, hogy vajon ő hogyan oktatja ezt a tantárgyat, ő is annyit kísérletezik a diákokkal, mint ahogyan azt a Feri bácsi tette velünk. Mint kiderült nem, fele annyit se, nagyjából semennyit. Ez igazán elkeserített engem, de mint kiderült őt is, éppen ezért úgy döntött, hogy változtat ezen. Mondta, hogy legfőképpen eddig azért nem valósultak meg ezek a kísérletek, mivel nincsenek meg a hozzá szükséges anyagok, felszerelések. Így is már egy jó pár dolgot beszerzett, de még mindig nem eleget, ráadásul szinte az összesnek az árát saját zsebből állja.

Gondoltam segítek neki. Rám bízta, hogy szerezzek neki gázpalackot, első sorban nitrogént. Először azt gondoltam, hogy hát ez biztos elég nehéz feladat lesz, de nem, volt. Az interneten találtam egy nagyon jó oldalt, ahol kiválóak a gázpalack eladó árak. Láttam, hogy nitrogén palackokat is forgalmaznak, több kiszerelésben is. Megkérdeztem az unokatesómat, hogy melyik méretű palackot rendeljem, azt mondta, hogy kezdetnek jó lesz a tíz literes, lássuk mire megy vele. Ha már ezen az oldalon jártam, gondoltam jobban utána nézek, hogy mi is található itt, hátha legközelebb is szüksége lesz valamire. Nagyon jónak találtam, ugyanis a háztartásoknak és a kísérlet jellegű dolgoknak egyaránt ki tudja elégíteni az igényeiket. Sőt újratöltést is vállalnak, ami igazán megkönnyíti az ember dolgát és pénztárcáját. A rendelés telefonon zajlik, ahol nagyon kedvesen bánnak a vásárlóval. Minden apró részletre kitérnek, nyugodtan lehet kérdezni, érdeklődni. Ebből a nitrogén palackból is van hat féle termék, amely méretben, súlyban és nyomásban különböznek egymástól. Árban is a megfizethető kategóriában vannak. Nyílván jobb lenne az unokatesómnak is, ha nem saját zsebből kéne állnia, de idővel ez hátha változik, addig is jó tudni, hogy nem megy rá a gatyája. Örömmel láttam, hogy a fővárostól arrébb is vállalják a szállítást, így egyenesen az iskolához tudtam rendelni.

Ez előtt nem is tudtam, hogy vannak cégek, amelyek gázpalackokkal foglalkoznak, de így utólag belegondolva, végül is miért ne lennének? És minden bizonnyal van is rá igény, különben nem működne. Igaz, más céget nem is próbáltam felkeresni, akik ezzel foglalkoznának, de úgy érzem, hogy erre nem is lett volna szükség.

Remélem miután az unokatesómnak sikerült mindent beszereznie, legalább olyan jó fizika tanár lesz, mint amilyen Feri bácsi volt. Lehetséges, hogy igazából tanárnak születni kell, minden esetre az érdekes, életszerű példák és kísérletek mindig feldobták és fel is fogják dobni az oktatást.

Nektek ki volt a kedvenc tanárotok, és miért?