A napelem rendszer bemutatása

Érdekes felkérést kapott a párom a minap. Nem csak kihívás, de azt gondolom valahol megtisztelő is. Hogy miről van szó? Lentebb elmesélem, hogy te is megértsd. Nem utolsó sorban mi is lehetne megtiszteltetőbb mikor egy fiú azt mondja az apjának, mint amit ez a cikk is említ, hogy olyan akar lenni, mint az édesapja.

A munka

A párom egy napelemekkel foglalkozó cégnél dolgozik. Azt gondolom, beosztások nélkül, ő a cég második embere. Összesen ha jól számolom, 15 fő dolgozhat a munkahelyén. Három éve került ide ehhez a céghez, miután a másik munkahelyét ott hagyta. Abba nem mennék bele, hogy miért jött el onnan, hiszen az most nem ehhez a témához tartozik.firefighter-484541_640

Szóval a lényeg, hogy itt szereti a munkáját, és amit csinál, sőt, hasznosnak is érzi magát. Azt hiszem mindenki ilyen munkahelyet szeretne, ahol nem úgy kell bemennie minden nap, hogy már megint, és hogy utálok bejönni. Ő szereti amit csinál, és idő közben azt gondolom pont az elhivatottsága miatt tart ott ahol most van.

A felkérés

Jóban van a helyi tűzoltóságon dolgozó parancsnok helyettessel. Gábor régi barátja, ha idejük engedi megisznak néha egy egy sört. Persze ez manapság már annyira nem jellemző, hiszen folyton dolgozik mindkettő. Az utolsó alkalommal, mikor összefutottak Gábor mesélt az egyik tűzesetről, hogy milyen borzasztó hogy ott maradt a család… de ami fontos volt a számukra az az, hogy napelem van a tetőre felhelyezve, és hogy fogalmuk sincsen, hogy mit is kell vele kezdeni, hogy an van kötve, tűzvédelmi szempontból mit is kell vele kezdeni. Egyszerűen nincs ilyen anyaguk róla.

Miután Andris szereti a kihívásokat, megbeszélték, hogy a parancsnokkal egyeztetve, ha ő úgy gondolja, a kkor a párom létre hoz számukra egy olyan dokumentumot, és tart ez előadást számunkra, ahol megismerhetik, és akár tovább is oktathatják hogy miből is áll össze egy napelem rendszer, tűz esetén mi a teendő vele?.

Emlékszem, hogy hetekig dolgozott rajta munka mellett, hogy megfelelő legyen, és minden tökéletes legyen Persze milyen is lehetne, hiszen elég maximalista Andris, és ez még kihívás is volt neki a munkán belül. Végül persze jül sikerült a bemutató. Ami még neki is meglepetést okozott, és nem számított rá, hogy a környező települések parancsnokai is ott voltak, és mindenki az ő bemutatójára volt kíváncsi. Azt gondolom ez mindenkinek kecsegtető lett volna, és elismerő szakmán belül.