Webáruház készítésben gondolkodom a jövőben, de most még marad a hagyományos informatika.

Mikor kitaláltam anno, hogy informatikát fogok tanulni, csak az motivált, hogy szerettem játszani a számítógépes játékokkal. Ma már tudom, hogy ez ma a leggyorsabban fejlődő iparág, így nem választottam rosszul. Manapság már rendesen hiány van az informatikai szakemberekből, így elhelyezkedni sem nehéz ilyen irányú tudással. Majd minden cégnél keresnek embert, így én is egy multinál dolgozom, de nem szeretem. Nem tetszik, amit csinálok, és nem élvezem.

Ami igazán érdekel, az a webáruház készítés. Ezzel szívesen foglalkoznék, mert szerintem egy olyan terület, amire folyamatosan nő az igény, és még az ember a kreativitását is kiélheti benne. Manapság mindenki a neten vásárol, ott intézzük a heti nagy bevásárlást, ott vesszük a ruháinkat, a cipőinket, és manapság már a gyógyszereinket is. És ezek a vásárlások mind webáruházakon keresztül működnek. Szerintem nincs is már olyan jelentős cég, akinél ne lenne lehetőség az online rendelésre, hiszen az emberek hamar megszokták ezt a kényelmes vásárlási módot, és úgy rákaptak, hogy például az egyik legnagyobb hipermarket tapasztalatom szerint majdnem mindig üres, hiszen ott is van lehetőség arra, hogy az ember a neten keresztül válogassa össze, mit szeretne. A mai világban a legfontosabb érték az idő, és abból senkinek nincsen sok, szóval már nem a pénzzel spórolunk, hanem az időnkkel. És hogyan is lehetne a leghatékonyabban spórolni vele, ha nem úgy, hogy otthon, egy ültő helyünkben elintézzük a bevásárlást, a postát a gyógyszertárat megspórolva ezzel órákat. Nincs sorban állás, nincs utazás, csak pár klikk, és kész.

Na, ez a vonal nekem tetszik. De szintén tanulnom kell még hozzá, hogy ebben tudjak elhelyezkedni. Van egy cég, akiknek figyelem a munkásságát, mert nagyon profi munkát végeznek, és igyekszem tanulni én is belőle. Igyekszem sokat fejlődni magamtól is, sokat foglalkozom ezzel a szabadidőmben, de félek, be kell iratkoznom egy iskolába, ha tényleg profi akarok lenni. Csak az a félelmem, hogy mint szinte mindenben, itt is túlságosan elméleti lesz az oktatás, és hiába lesz róla papírom, a gyakorlati részéhez ennek ellenére nem fogok érteni. mert itt minden a gyakorlatban dől el. Az oldalnak működnie kell. A vásárlóknak tudniuk kell vásárolni. Nem lehet semmi galiba.

Ráadásul van a webáruház témakörnek, ha szélesebb látókörben tekintjük, netmarketinges vonulata is, és engem a marketing is mindig érdekelt. Szeretném magam ebbe is beleásni, mert egy jó szakember ebben a témában ért ehhez is kellőképpen. Főként a tartalommarketing témaköre érdekel.

Viszont egyelőre nincs lehetőségem arra, hogy sok időt ezzel töltsek, mert dolgoznom kell. És munka mellet nem egyszerű a tanulás, akkor sem, ha az embernek csak magáról kell gondoskodnia, hát, ha még családja is van. A feleségem nagyon türelmes, de azt, hogy ne keressek, csak tanuljak, még nem engedhetem meg magamnak. Talán a jövőben, majd egyszer megtehetem, de most még csak egy álom, hogy egyszer én is Webáruház készítéssel fogok foglalkozni, és nem csak a szabad időmben.